In de Machinekamer

Exclusief kijkje in de keuken
bij Zeesluis - IJmuiden

Ter gelegenheid van de officiële opening van de grootste zeesluis ter wereld door Koning Willem-Alexander ging Amports op bezoek bij Jan Rienstra, omgevingsmanager Rijkswaterstaat. Hij vertelde ons meer over de bouw van de Zeesluis én wat hij zelf het meest bijzondere vond aan het project.

Bekijk hier eerdere rapportages

het Scheepvaartmuseum

Dit jaar opende het museum de nieuwe Havententoonstelling Amsterdam Havenstad. Conservator Tim Streefkerk gaf Amports een kijkje achter de schermen.

Havenrondvaart Amsterdam

De nieuwe Havenrondvaart Amsterdam deint sindskort op de wateren van de hoofdstad. Reden voor Amports om eens achter de schermen te gaan kijken van het schip en het bedrijf dat de vaarten aanbiedt.

De Koperen Ploeg 95 jaar

De Koperen Ploeg bestaat dit jaar 95 jaar. Goed moment om een keer achter de schermen te gaan bij de jubilaris in Amsterdam-Westpoort.

Ooit zaten de vastmakers achter het station, daar waar nu de tram voorbij dendert. Amports sprak al varend door de haven met voorzitter Mike Schotte.

Clipper Stad Amsterdam

De Clipper Stad Amsterdam ligt tot en met het voorjaar aan de kade voor Het Scheepvaarmuseum. In combinatie met een entreebewijs voor het museum kan het schip worden bezocht. Amports ging aan boord en maakte een reportage.

Voorbij Prefab

Amports ging voor TET Amsterdam op bezoek bij Voorbij Prefab. Het bedrijf is gesitueerd in de haven van Amsterdam en produceert duurzame prefab betonproducten. Met een duidelijke focus op twee markten, woningbouw en industrie.

Port Towage Amsterdam

Amports ging op bezoek bij Port Towage Amsterdam in IJmuiden voor een rondleiding door het bedrijf en een tour door de haven met de nieuwe sleepboot Svitzer Jupiter. Dat leverde een mooie reportage op.

CMF Services

Op maandag 11 mei 2020 vond de eerste livestream van het event 'In de Machine-kamer' om 12.30 uur plaats. Voor deze editie was Amports te gast bij Menno Wognum, eigenaar van Central Mudplant & Fluid services (CMF) in Velsen-Noord. De uitzending is hier terug te bekijken.

Chocolatemakers

Amports was begin dit jaar samen met leden en relaties op bezoek bij Chocolatemakers in Amsterdam. Het bedrijf gaf  een uniek kijkje in de wereld van CO2-neutraal geproduceerde chocolade. Ga mee op expeditie bij de chocolademeesters van Amsterdam en bekijk de video hier!