Port of Amsterdam

Campagne zet sluis op de kaart

In aanloop naar de opening ging Port of Amsterdam in gesprek met de bewoner, bouwer, bediener en de business. Zij vertellen ons wat zij hebben met Zeesluis IJmuiden.

Maak kennis met de bewoner, bouwer, bediener en de business uit de Amsterdamse haven

Hugo Jut over Zeesluis IJmuiden

Sluiswachter Hugo Jut vertelt over zijn job en het belang van de komst van de grootste zeesluis in IJmuiden. Hugo mocht samen met koning Willem-Alexander de zeesluis op 26 januari jl. officieel openen.

Machiel Kraaij over Zeesluis IJmuiden

De grootste zeesluis ter wereld in je ‘achtertuin’, wat vindt bewoner van IJmuiden en hobbyfotograaf Machiel Kraaij daarvan? In deze video vertelt Machiel over zijn affiniteit met de zeesluis, scheepvaart en fotografie.

‘Bouwer’ Bernard over Zeesluis IJmuiden

De bouw van Zeesluis IJmuiden was één van de grootste bouwprojecten in Nederland. Hoe was het om een bijdrage te leveren aan dit imposante bouwwerk? Bouwer en veiligheidsdeskundige

Bernard Voorwinden vertelt over zijn ervaringen op de bouwplaats van de Zeesluis IJmuiden.

Romy Nansink over Zeesluis IJmuiden

Hoe belangrijk is de nieuwe sluis eigenlijk voor de bedrijven in de Amsterdamse haven? We vragen het Romy Nansink van Amsterdam Scrap Terminal. AST is een toonaangevende recycling onderneming met als speerpunt export van diverse soorten ijzer naar

Turkije.

Bewoner over Zeesluis IJmuiden

Wat weten Amsterdammers eigenlijk van onze nieuwe ‘voordeur’? Wij vragen het Judith Wildbret, trotse bewoner aan het Amsterdamse IJ én groot scheepvaartfan: “Als ik visite heb, staat die ook voor het raam naar de schepen die over het IJ varen te kijken.”