Trossen Los!

Trossen Los! Het Alternatieve Havengildediner leverde een boeiende talkshow af onder leiding van de ervaren presentator Jort Kelder. De complete livestream uitzending is hier terug te kijken. Alle impressies en korte havenbedrijfsdocumentaires uit het programma hebben wij op deze pagina ook apart gezet. Zo kunt u snel naar het item van uw keuze.

Bekijk hier alle reportages van Trossen Los!

Helivlucht Jort Kelder

Mooie reportage vanuit de helikopter van alle activiteiten in het Noordzeekanaalgebied. Met veelzeggend commentaar van Jort Kelder.

Stand van zaken in de haven

Stand van zaken in de Zeehavens Amsterdam met Amports-voorzitter Annemarie Manger en Havenmeester Milembe Mateyo. Met dank aan De Koperen Ploeg.

Young Professionals

Young Professionals uit de Zeehavens Amsterdam geven hun mening over het werkterrein waar ze actief zijn. Het levert mooie uitspraken op over de toekomst.

Interview met de Minister

Reguliere gast tijdens het Havengildediner Cora van Nieuwenhuizen ditmaal geinterviewd door Jort Kelder via internet. Het item was onderdeel van een discussie aan tafel.

Zeehavens IJmuiden

Rots in de branding Peter van de Meerakker over werken in de haven van IJmuiden. Sylvia Boer over AYOP en een rit over het water met Windcat Worksboats. De toekomst ziet er positief uit.

Logistiek in de haven

De logistieke kurk van Zeehavens Amsterdam: TMA Logistics, Peinemann en VCK Logistics. Hoe belangrijk zijn betrouwbare partners voor een optimaal verloop van de handel.

Werken in de cacaohaven

Een schipvan Spliethoff komt volgeladen met cacaobonen aan in de haven van Amsterdam. Besteld door Cargill en opgeslagen door Katoen Natie. Volg hier het complete proces.

De maakindustrie in beeld

Een blik op de maakindustrie in de haven van Amsterdam bij Damen Shiprepair. Even kijken hoe het gaat bij Koopman Car Terminal en wat gebeurt er eigenlijk bij Eurotank Amsterdam.

Sketch Micha Wertheim

Niemand 'roast' de haven beter dan cabarettier Micha Wertheim die beweert dat het IJ beter kan worden drooggelegd. Geen brug maar een fly-over voor schepen. Hoe komt hij erop.