Nieuwe tentoonstelling in Het Scheepvaartmuseum over de onstuimige relatie tussen de haven en de stad

Amsterdam Havenstad 

De gemeente, de haven, het havenbedrijfsleven en het museum. Ze waren 24 juni allemaal vertegenwoordigd bij de officiele opening van de  tentoonstelling Amsterdam havenstad. Corvee voor iedereen die werkzaam is in havens van het Noordzeekanaalgebied. Deze expositie moet je zien als je de haven van toen, nu en straks wilt leren kennen!

De officiële opening werd verricht door (zie boven v.l.n.r.) Koen Overtoom (Port of Amsterdam), wethouder Victor Everhardt (Gemeente Amsterdam), Michael Huijser (Het Scheepvaartmuseum) en Kees Noorman (ORAM en Amports). 

Intensieve samenwerking

In een geanimeerde ontbijtbijeenkomst wisselden tafelgasten onder leiding van Jort Kelder van gedachten over de relatie tussen stad en haven. De tentoonstelling wil bezoekers laten zien hoe haven en stad met elkaar verweven zijn, in verleden, heden en toekomst. Het project is voortgekomen uit een intensieve samenwerking tussen hoofdsponsors Port of Amsterdam, Amports, ORAM en Het Scheepvaartmuseum.

'Deze havententoonstelling is corvee voor iedereen die werkzaam is in het Noordzeekanaalgebied'.

Antoon van Damen Shiprepair is blikvanger op de banners van de nieuwe tentoonstelling

Cees-Jan Hendriks van het gelijknamige opslag- en transportbedrijf in de haven in gesprek met wethouder Victor Everhardt.

Koen Overtoom in gesprek met Jort. 'Niet alles hoeft groot te zijn. Dat kan niet meer'.

Lousanne Kaal (Projectbureau Noord-Holland) en Mitra van Raalten (SAIL) over SAIL 2025.

De parel van de tentoonstelling volgens conservator Tim Streefkerk. Java-eiland.

Milembe Mateyo moet vooral tijdens de zomer de veiligheid in de haven bewaren.