En de HYP Award gaat dit jaar naar..?

Gezocht: Jonge ambassadeurs
voor de Amsterdamse haven

In 2018 werden de Haven Young Professionals voor het eerst als groep tijdens de 73ste editie van het Havengildediner geïntroduceerd. Nu zo'n drie jaar later is de flink groep gegroeid, de bijeenkomsten verdubbeld en de missie aangescherpt. En helemaal klaar voor 2022!

De Haven Young Professionals zijn jongeren onder de 40 jaar die werkzaam zijn in en rondom de haven van IJmuiden, Beverwijk, Zaanstad en Amsterdam. Amports organiseert voor hen diverse netwerkbijeenkomsten en kennissessies. Enerzijds om jongeren te verenigen, zodat kruisbestuiving tussen contacten, kennis, ervaringen maar ook nieuwe ideeën kan plaatsvinden. En anderzijds om de Amsterdamse haven onder jongeren te promoten.

Jonge Ambassadeurs

Het is belangrijk dat Young Professionals laten zien hoe de maritieme wereld er in Amsterdam uit ziet, welke banen er zijn en hoe tof het is om in de haven te werken. De groep fungeert als een club jonge ambassadeurs voor mede Young Professionals, maar zeker ook voor andere doelgroepen. Zo helpen de Haven Young Professionals bij de organisatie van jongerenvaarten. Rondvaarten door de Amsterdamse haven voor scholieren uit het voortgezet- en basisonderwijs waar op interactieve wijze wordt kennisgemaakt met beroepen in de haven.

Zorg dat je erbij komt

Wij zoeken nieuwe ambassadeurs voor de Amsterdamse haven! Onder de 40 jaar en werkzaam in en rondom de havens van Amsterdam? Of ken jij een Young Professional die zich moet aansluiten? Geef jezelf of een Young Professional uit jouw organisatie op!

Programma 2022

Naast de Future Port Sessions, waarin wordt nagedacht over (en gewerkt aan!) de toekomst van de haven en de traditionele netwerkborrels op het water, bestaat het programma van 2022 uit een aantal nieuwe onderdelen. Om de connectie te maken met experts uit de maritieme wereld wordt dit jaar een Haven Collegetour georganiseerd. CEO's uit de Amsterdamse haven aan de tand voelen en seniors om tips and tricks vragen, dat kan allemaal. Ook de sportievelingen onder ons kunnen in 2022 hun geluk niet op. De plannen voor een beachvolleybaltoernooi worden eindelijk gerealiseerd. Strand, zon, drankjes én volleybal, sounds great!

HYP AWARD

Jonge Haventalenten die zich inzetten voor de Amsterdamse haven verdienen een onderscheiding. Een prijs voor slimmeriken, harde werkers of goede verbinders. Wellicht een soort opwarmertje voor de Havenpenning, de grootste eer die een Amsterdamse havenman of vrouw kan toekomen. De HYP Award zal in 2022 voor het eerst worden uitgereikt aan een Amsterdamse Haven Young Professional onder de 40 jaar.

Lees je dit en komt er direct iemand in jou op? Nomineer hem of haar via onderstaande knop.

Nomineer een
Young Professional!