Offshore Energy

Offshore Energy is de vaste rubriek in Ways to Sea waarin Amsterdam IJmuiden Offshore Ports (AYOP) de offshore industrie in het Noordzeekanaalgebied onder de aandacht brengt met vlogs, achtergrondreportages en interviews met leden en partners.

DecomMissionBlue zet zich in voor een schone Noordzee

DecomMissionBlue is een samenwerkingsverband tussen diverse AYOP-leden die zich vanuit een gedeelde ambitie inzetten voor een efficiënte, snelle en vooral duurzame manier van decommissioning en recycling van offshore installaties en grote maritieme objecten.


De komende decennia zullen honderden objecten en installaties op zee, variërend van platforms tot schepen en windturbines, het einde van hun levenscyclus bereiken. De regio Amsterdam-IJmuiden wil haar verantwoordelijkheid nemen. DecomMissionBlue doet actief mee aan de uitdaging om steeds slimmere, betere en duurzamere manieren te vinden om grote maritieme objecten & offshore installaties te ontmantelen en te recyclen. Met als resultaat een schone Noordzee.

> Lees meer

Bekijk hier meer reportages van Amsterdam IJmuiden Offshore Ports en haar leden

De logistieke rol van onze regio bij Windpark Fryslân

Via de Amsterdamse haven zijn afgelopen tijd allerlei windturbine-onderdelen vervoerd naar de bouwlocatie van Windpark Fryslân. AYOP en Port of

Amsterdam produceerden hierover een video.

> lees verder

Koole Contractors/Decom Amsterdam: partner DecomMissionBlue

Jurgen Treffers, Koole Contractors: “Met DecomMissionBlue kunnen we op onze locatie schepen op een milieuverantwoordelijke manier ontmantelen.”

> lees verder

BuildingCareers​​​​​​​ partner DecomMissionBlue

Robrecht Bakker, BuildingCareers: “Onze specialisten, engineers en projectmanagers zijn klaar voor de klussen in een circulaire economie.”

> lees verder

Leden hangen de vlag uit voor 100e lid

De netwerkvereniging in de offshore energie AYOP heeft het 100e lid kunnen inschrijven. De titel van ‘honderdste lid’ viel toe aan TenneT.

> lees verder

Kijkje in de keuken van cateraar Newrest

Lucas Benreguig en Richard Berkhout van AYOP-lid Newrest vertellen over de cateringmogelijkheden die zij bieden voor o.a. de offshore sector. Een mooi en smaakvol kijkje in de keuken!

> lees verder

De wereld van aggregaten van Bredenoord

Peter Rijkens van Bredenoord, lid van AYOP, vertelt in een vlog over Bredenoord en de wereld van aggregaten. Welke keuzes te maken zijn en hoe zij daarbij kunnen helpen.

> Lees verder

Onderwaterinspecties offshore windparken

Een inkijkje in de onderwaterinspecties, -onderhoud en -reparaties van windturbines door Deutsche Windtechnik, in samenwerking met Bluestream Offshore (ROV’s), beide AYOP-leden.

Scholieren maken kennis met windenergie

Na een introductie door o.a. Vattenfall heeft MyTec leerlingen uitgedaagd een mini-windturbine te maken die vervolgens werd getest.

> Lees meer