de participant 

Rob Wassenaar van Roelofs Groep

‘De haven is bekend terrein voor ons’

Specialist in infrastructuur. Dan heb je iets te zoeken in de havens in het Noordzeekanaal, vindt Rob Wassenaar van Roelofs Groep. Hij kent persoonlijk de wateren tussen IJmuiden en Amsterdam goed, want de commercieel manager van de infra-specialist is fervent sloeproeier. ‘Wij trainen veel op het Noordzeekanaal. En daar zijn ook jongens van De Koperen Ploeg en Port of Amsterdam erbij.

De Zaankanter (56) rolde vanuit zijn studie civiele techniek en bedrijfskunde zo naar binnen bij een ingenieursbureau in Amsterdam en begeleidde daarna als projectmanager bij een aannemer diverse projecten, zoals sanering en aanleg van het park bij de Westergasfabriek en de tijdelijke inrichting Houthavens (onder andere studentenhuisvesting). Wassenaar: “Omdat ik zowel aannemers en ingenieursbureaus als gemeenten bijstond, heb ik ervaring met processen en technieken die nodig zijn bij het inrichten van de werk- en leefomgeving, waaronder bedrijfsterreinen.”

'We zijn een innovatief familiebedrijf met korte lijnen'

Energiehubs

Roelofs, een onderdeel van de Roelofsgroep, waartoe ook bijvoorbeeld Hydronex behoort een specialist in slimme energiehubs. Roelofs richt zich puur op infrastructuur en ruimte-inrichting. “We zijn een innovatief familiebedrijf met korte lijnen”, zegt Wassenaar. “Onze kracht ligt in het feit dat we een ingenieursbureau zijn mét een aannemingsbedrijf. Wij richten ons op duurzaamheid, klimaatadaptatie, circulariteit en bereikbaarheid. Samen met ons aannemingsbedrijf zorgen we dat het ook technisch maakbaar is. Dit doen wij ook bij het (her)inrichten van bedrijventerreinen. Klanten zijn bijvoorbeeld Nobian, NAM, Solidus en Enexis.”

'Vanuit Weesp richten we ons op het westen. In bijzonder op de haven van Amsterdam'

Go west

De Roelofs Groep komt oorspronkelijk uit het oosten van het land. “En dat maakt ons onbekend in de MRA”, zegt Wassenaar. “Wij willen ons nu vanuit onze vestiging in Weesp, tegenwoordig ook Amsterdam, richten op het Noordzeekanaalgebied en daar een bijdrage leveren aan de uitdagingen waarvoor bedrijven en overheden staan. Denk aan verduurzaming, energietransitie en bereikbaarheid. Ook in deze regio willen we een gevestigde naam en kennispartner zijn, net zoals wij in het oosten, noorden en midden van het land zijn. We hopen dat het netwerk van Amports ons helpt bij onze ambities om te groeien in het westen.”

Haven

Dat de haven geen onbekend terrein is voor Roelofs, blijkt uit actuele projecten in opdracht van Groningen Seaports en terminals als die van DSDF en PNO in de haven van Rotterdam. Inmiddels sleepte het bedrijf ook al een opdracht binnen in de haven van Amsterdam, waar wordt gewerkt aan de renovatie van de kade Beemsterboer. Wassenaar weet dat elke haven andere eisen stelt en vraagt om specifieke vaardigheden. “Er zijn natuurlijk bedrijven die gelijksoortige diensten aanbieden, maar juist de combinatie van ons ingenieursbureau met onze eigen realisatietak maakt ons uniek. En omdat wij de kennis in huis hebben en ‘practice what you preach’ hoog in het vaandel dragen, kunnen wij partijen bijstaan. Om van dat laatste een voorbeeld te geven: op het door ons ontwikkelde bedrijventerrein Eeserwold in Steenwijk bouwen we een energiehub op basis van waterstofproductie en zonne-energie en koelen we de gebouwen met water uit de diepe plas. Ofwel, de duurzaamheidstechnieken die wij adviseren, realiseren wij ook zelf.”

> www.roelofsgroep.nl

d

Welkom aan boord

Welkom aan boord

Naast Roelofs Groep verwelkomt Amports nog vijf nieuwe participanten:

Beequip

Beequip is financier van nieuw en gebruikt zwaar materieel voor de bouw, infra en logistieke sector. Het MKB is de motor van de Nederlandse economie. Beequip laat Nederlandse bedrijven groeien met behulp van equipment leasing oplossingen. Je kunt rekenen op flexibiliteit en snelheid. Tegen een goed idee zegt het bedrijf zelden 'nee'. De nieuwe participant kijkt verder dan bedrijfscijfers, kasstromen en contracten door eerst de waarde van het equipment te beoordelen. IJzer boven cijfers noemen ze dat.

> www.beequip.nl

Amsterdamwerkt!

Bij Amsterdamwerkt! biedt werkervaringplekken zodat de kans op werk bij werkzoekenden toeneemt. Wie - met of zonder uitkering - aanlandt bij Amsterdamwerkt volgt onder begeleiding een stage of een training. Er zijn verschillende mogelijkheden bij Amsterdamwerkt! om werkervaring op te doen. Onder meer in de logistiek, bouw en techniek, groen en onderhoud, horeca, detailhandel, facilitair en werken op het water.

> www.amsterdamwerkt.nl

Identico

Vanuit het World Fashion Centre verzorgen Identico Bedrijfskleding al meer dan 25 jaar dat uw bedrijf ‘strak in het pak’ zit. Naast bedrijfskleding zit je bij de nieuwe participant van Amports ook goed voor sportkleding, promotiekleding, corporate fashion en specials. De werkwijze is simpel. Het begint met een oriënterend gesprek en een inventarisatie van wat de klant wil. Daarna volgen de tekeningen en samples. Na akkoord volgt een passessie op kantoor en uiteindelijk volgt de order.

> www.identico.nl

Ilomar Agencies

Ilomar Agencies NV is sinds 1993 de vertegenwoordiger van Höegh Autoliners AS, één van 's werelds toonaangevende Ro/Ro-operators, die auto's over de hele wereld vervoert. Höegh Autoliners heeft transportcontracten met de meeste bekende automerken wereldwijd en is daarnaast een toonaangevende vervoerder van tweedehands voertuigen, evenals hoog en zwaar constructiematerieel en ander rollend en niet-rollend materieel.

> www.ilomaragencies.be