PROGRAMMA zeehavendagen amsterdam 

 PROGRAMMA 

 zeehavendagen amsterdam 

Circulaire economie

Zeehavens Amsterdam is een ware circulaire hub aan het worden. Neem eens een kijkje achter de schermen bij circulaire havenbedrijven uit het Noordzeekanaalgebied.

 Argent Energy 

Kijkje achter de schermen

Do 23 juni 11:00 uur
Alleen voor zakelijke groepen

Hornweg 61, 1044 AN Amsterdam

Op basis van afval duurzame biodiesel produceren? Argent Energy doet dit al jaren. Neem een kijkje achter de schermen en kom meer te weten over de energietransitie in de Amsterdamse haven.


Argent Energy is een Europese biodiesel producent, die uitsluitend op afval basis duurzame biodiesel produceert om zo bij te dragen tot het decarboniseren van transport wereldwijd. Argent gelooft uitsluitend in het gebruik van afvalmaterialen en zoeken voortdurend naar nieuwe afvalstromen die kunnen worden omgezet in producten met een hogere waarde.

Wat is er te doen?

De biodieselproducent nodigt zakelijke groepen, scholen en werkzoekenden uit om het bedrijf beter te leren kennen. De CEO geeft een rondleiding en een presentatie over de fabriek én vertelt meer over de toekomstplannen. Argent Energy bouwt namelijk twee nieuwe fabrieken. Hiermee draagt het bedrijf bij aan de klimaatdoelstellingen.


Argent Energy bezoeken als bedrijf, organisatie of school? Neem contact met ons op via onderstaande button!

Neem contact op
voor een bezoek

 Plastic recycling Amsterdam 

 Plastic recycling 

 Amsterdam 

Kijkje achter de schermen

Donderdag 23 – vrijdag 24 juni 2022

Alleen voor zakelijke groepen

Amerikahavenweg 42, 1045 AG Amsterdam


Plastic huisafval verwerken en recyclen tot verpakkingsmaterialen? Bij Plastic Recycling Amsterdam gebeurt dit dagelijks. Neem een kijkje achter de schermen en kom meer te weten over duurzame initiatieven in de Amsterdamse haven.


Plastic Recycling Amsterdam biedt een innovatieve oplossing voor het recyclen van plastic afval. Een oplossing die beter is dan de nu gangbare alternatieven en plastic keten. In hun recyclingfabriek in Amsterdam maken we gebruik van een speciale technologie die het recyclen van gemengde plastic afvalstromen aanzienlijk efficiënter maakt.

Wat is er te doen?

De plastic recycler nodigt zakelijke groepen, scholen en werkzoekenden uit om het bedrijf beter te leren kennen. Plastic Recycling Amsterdam bezoeken als bedrijf, organisatie of school? Neem contact met ons op via onderstaande button!

Neem contact op
voor een bezoek

 Voorbij Prefab 

Rondleiding (12+)

Donderdag 23 juni 2022, 10.30

Siciliëweg 6, 1045 AX Amsterdam


Gratis parkeren

Bij Voorbij Prefab komen pre-gefabriceerde betonnen casco’s voor de woningbouw van de ‘lopende band’. Dit gebeurt in hypermoderne, gerobotiseerde fabriek aan het Noordzeekanaal. Het bedrijf heeft een unieke methode gevonden om tijdens dit proces minder CO2 uit te stoten.


Tijdens de rondleiding toont Voorbij Prefab van kop tot staart het productieproces van het prefab maken van betonnen casco’s die menigeen wellicht in zijn eigen huis achter het stuc- en schilderwerk heeft zitten. Aan de rondgang gaat een presentatie vooraf, waardoor je de kracht van dit bedrijf goed leert kennen.

Voorbij Prefab maakt deel uit van de groep van TBI ondernemingen. TBI is een besloten vennootschap met een volledig structuurregime en Stichting TBI als uiteindelijk en enig aandeelhouder.

Bestel

Tickets

 Schrootrecycling en staal op maat 

 Schrootrecycling en staal 

 op maat 

Rondleidingen

Vr 24 en za 25 juni 2022,

Van 10.00 tot 16.00 uur

Westhavenweg 70, 1042 AL Amsterdam

In het hart van de circulaire industrie bij KB Group met je neus bovenop de recycling van schrootijzer naar nieuw staal.


Een rondleiding op de terminal van het bedrijf in de Westhaven zorgt voor een hoop antwoorden op vragen over milieuvriendelijk produceren van staalproducten. Voor de liefhebbers van de circulaire industrie een proces om van te watertanden.

Antraciet

Schrootijzer is inmiddels volledig te recyclen tot nieuw staal, en dat gebeurt dan ook volop bij KB Group. Zonder de fossiele grondstof antraciet kun je geen staal produceren, maar het bedrijf ontwikkelde een proces om van dat te kleine antraciet – de ‘fines’ – pellets te maken van 6 millimeter of groter. Zo hoeft er geen korrel antraciet verloren te gaan en dat is volgens de KB Group pure milieuwinst.


Op de terminal van 80.000 vierkante meter direct aan de kade van de Westhaven krijgt de bezoeker een mooie, eerste indruk van de aan- en afvoer van materiaal met binnenvaart, coasters en grote zeeschepen. Daarnaast geeft de KB Group in de rondgang uitgebreid weer hoe bij hen het recyclingproces verloopt: van de intake van schroot van bouwbedrijven tot en met de productie van staal die wordt terug geleverd aan de schrootleverancier.

Bestel

Tickets