PROGRAMMA zeehavendagen amsterdam 

 PROGRAMMA 

 zeehavendagen amsterdam 

Port Services

In de haven vind je veel suppliers, dienstverleners en instellingen die onderdeel zijn van de 'havenketen'.  Onmisbare schakels voor de havenindustrie. Denk aan leveranciers van kranen, maar ook nautische opleidingen.

 Forkliftcenter 

Kijkje achter de schermen (12+)

Donderdag 23 juni,

13:30 uur en 15:30 uur

Hornweg 18, 1045 AR Amsterdam

Weet jij hoe zware containers worden opgetild? Bekijk de demonstratie (met een hapje en een drankje) bij Forkliftcenter, de leverancier van kranen, vorkheftrucks en ander zwaar materieel


Tijdens de rondleiding op donderdag leer je alle ins and outs over ”heavy lifting”. Naast een kijkje achter de schermen krijgen bezoekers ook een demonstratie te zien van een reachstacker in actie. Wist je dat een reachstacker wel zeker 45000 kg kan liften? Geniet tijdens de demonstratie van een hapje en een drankje bij de Forkliftfoodtruck


Forkliftcenter is leverancier van verschillende modellen vorkheftrucks, containerhandlers, reachstackers en terminal trekkers. Grote terminals waar bijvoorbeeld containers worden vervoerd hebben materieel van Forkliftcenter in huis. Forkliftcenter heeft verschillende vestigingen over de hele wereld, maar het hoofdkantoor zit in de Amsterdamse haven.

Bestel 

Tickets

 Peinemann 

Workshops (12+)

Donderdag 23 juni en vrijdag 24 juni 2022
alleen voor scholieren

Hornweg 61, 1044 AN Amsterdam

Onder leiding van een monteur reparaties uitvoeren aan een heftruck? Of samen met je klasgenoten werken aan een technische opdracht? Voor een groep leerlingen verzorgt Peinemann een workshop in de werkplaats.


Peinemann is een familiebedrijf dat is uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan 850 medewerkers en vestigingen over de hele wereld. Als verhuurder en verkoper van onder andere heftrucks, reachstackers en kranen kennen zij alle ins and outs over ”heavy lifting” Daarnaast verrichten zij veel technisch onderhoud aan de machines.


Tijdens de workshops gaan de leerlingen onder begeleiding van een ervaren monteur verschillende technische opdrachten voltooien. Zelf sleutelen aan een heftruck of een eigen stalen figuur maken? Hier kun je je helemaal uitleven.


Deze activiteit is alleen te boeken als school of jongerenorganisatie. Geïnteresseerd in een geheel verzorgde excursie naar Peinemann? Neem contact op met onze organisatie via onderstaande knop.

Neem contact op
voor een bezoek

 Techport plein Havenfestival IJmuiden 

 Techport plein 

 Havenfestival IJmuiden 

Tech met kids (6+)

Zaterdag 25 juni 2022, 12.00 – 18.00 uur

Zondag 26 juni 2022, 12.00 – 18.00 uur

Hornweg 61, 1044 AN Amsterdam

Bezoek het Techport plein op Havenfestival IJmuiden. Op dit techniekplein ontdek je samen met je kind de 7 werelden van Techniek. Beantwoord techniekvragen en neem een tas vol leuke goodies mee naar huis. Doe mee met techniekactiviteiten van het Technisch College Velsen, Haprotech en Nova College Scheepvaart. Zo kan je je eigen naam lassen, trossen gooien, klimmen als een loods, een sluis bedienen, een containership laden en in een reddingsvlot kruipen. Ook kan je met een VR-bril van Atlas Professionals als een echte windtechnician naar boven klimmen in een windturbine op zee of in de photobooth van Amsterdam IJmuiden Offshore Ports (AYOP) een foto maken waarbij het lijkt of je net zo hoog bent als een windturbine.

Meer

informatie

 Nova College IJmuiden 

Opendag (6+)

Donderdag 23 juni en vrijdag 24 juni 2022,

14.00 uur – 15.30 uur

Kanaalstraat 7, 1975 BA IJmuiden


Gratis parkeren op het terrein .

Is werken op het water iets voor jou? Nova College Scheepvaart laat je graag kennismaken met een carrière in de scheepvaart. Je kunt varen op de burgsimulator of je technische kant toetsen in de machinekamersimulator.


De opleiding Nova College Scheepvaart is veel meer dan varen alleen. Het MBO College in IJmuiden leidt op voor op het water en aan de wal. Als student ga je de wereld zien. Maakt vrienden voor het leven, het vormt je en het biedt je vele kansen voor de toekomst. Met deze opleiding maak jij écht het verschil. Zonder scheepvaart geen transport van goederen en grondstoffen. Dus geen voedsel, geen kleding en geen auto’s.


Je kunt zowel aan boord van een zee- of binnenvaartschip carrière maken als aan de wal. Van eerste stuurman tot logistiek manager. Van scheepswerktuigkundige tot operator bij een energiecentrale bijvoorbeeld.

Tijdens de opleiding kun je wonen en leren aan zee op onze campus op ons eigen terrein. Naast leren en vooral ook plezier maken met je mede studenten, heb je genoeg tijd om te sporten bij de sportschool naast onze locatie.

Nova College Scheepvaart. De opleiding die bepaalt hoe jij je leven vaart.

Mini-open dag

Op donderdag 23 juni krijg je een interactieve kennismaking van 14.00 tot 15.30 met het varen op de brugsimulatoren van de opleiding. Verken op eigen wijze de haven van Amsterdam. Op de scheepssimulator vaar je zelf in deze en andere wereldhavens, zoals Singapore, New York of Sydney (Australië).


Op vrijdag 24 juni krijg je een interactieve kennismaking van 14.00 tot 15:30 over het technisch bedrijf met onze Machinekamersimulator. Hier ervaar je de veelzijdigheid van de technische kant van een scheepsbedrijf.

Bestel

Tickets