Vriend van zeehavendagen amsterdam 

 Vriend van 

 zeehavendagen amsterdam 

C.Steinweg- Handelsveem

Cacao en de Amsterdamse haven zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Geen wonder dat het programma van Zeehavendagen mooie rondleidingen telt bij onder meer C.Steinweg-Handelsveem B.V. Al 175 jaar actief in de haven. Wij spraken Vanessa Witteman en Michel Kliphuis over hun deelname. 

Met het event geef je de Amsterdamse haven een podium om te kunnen laten zien hoe mooi de havensector is en waarin zoveel gebeurt. Er is veel concurrentie van andere havens, en ook daarom is het goed om eens met z’n allen op een podium te staan.


Kijk ik naar de Zeehavendagen met een Steinweg-pet op, dan zie ik een perfect moment om ons ‘nieuwe’ bedrijf in de spotlights te zetten, vertelt Vanessa Witteman Commercieel Manager bij Steinweg. Wij vieren dit jaar ons 175-jarige jubileum. Steinweg staat bekend als een gesloten bedrijf, maar nu willen we trots zijn op wat we al die tijd, ook wereldwijd, hebben gepresteerd. We verwelkomen nieuwe generaties, hebben nieuwe ideeën. Wij grijpen het event dan ook aan om dat feest te vieren en de deuren open te gooien.

Vanessa Witteman en Michel Kliphuis

'Steinweg viert dit jaar hun 175-jarige jubileum.'

Schreeuwend personeelstekorten

Terminal Manager Michel Kliphuis vertelt over de schreeuwende personeelstekorten en het belang van het organiseren van open dagen: 'Je moet als bedrijf laten zien wie je bent, zodat het aantrekkelijker wordt om daar te werken.' Overal is een schreeuwend personeelstekort, en met name in de logistiek. Vaak wordt gedacht dat het werken hier hard en fysiek werk is. Wij verzorgen de op- en overslag van cacao. Voor dat proces lopen in onze magazijnen en op onze kades vier laad- en lossystemen die volledig geautomatiseerd zijn. Wij hebben bijvoorbeeld mensen nodig die dat in goede banen kunnen leiden.


En je zou zeggen: een vorkheftruckchauffeur is een vorkheftruckchauffeur. Maar cacao komt steeds meer gefragmenteerd aan, veelal in kleine verschepingen die allemaal een bijzondere herkomst hebben en moeten worden gesorteerd en voorzien van een code. Dan zijn er ook nog genoeg processen die zich in onze kantoren afspelen en waarvoor we krachten nodig hebben.’

Volwassen haven

Volgens Witteman is de eerste stap kennismaking, daarna volgt bekendheid. 'Ik weet waar ik het over heb. Ik studeerde begin jaren negentig in Amsterdam, woonde daar jarenlang, maar wist niet dat achter de stad een volwassen haven schuilging. Daar kwam ik per toeval achter toen ik een vacature bij Steinweg onder ogen kreeg. Ik ben hier in 1999 aan de slag gegaan, dus bijna 25 jaar, en kreeg toen pas weet van die wereld.'

'Met golfkarretjes langs de cacaobergen rijden.'

Rondleiding bij C.Steinweg en Handelsveem

‘Tijdens de Zeehavendagen organiseren wij op de Corsicaweg op donderdag 23 juni en vrijdag 24 juni drie momenten per dag rondleidingen. Daarvoor huren we golfkarretjes met plaats voor twaalf personen. De bedrijvigheden gaan dan gewoon door en dus kan er opeens een container voorbijglijden. Zo laten we zien waar op welk moment we containers ontvangen, hoe we die containers lossen en hoe we de cacao opslaan. Vooral dat laatste heeft iets magisch: ‘Ah, hier liggen de bonen waarvan chocolade wordt gemaakt!’ Cacao is een product met emotie en Amsterdam is de grootste cacaohaven van Europa, ook dat willen we vieren.’

xxx

 Steinweg Handelsveem 

Rondleidingen (12+)

Donderdag 23 juni 2022, 09.30 uur, 11.00 uur en 13.00 uur
Vrijdag 24 juni 2022, 11.00 uur en 13.30 uur

Corsicaweg 8, 1044 AB Amsterdam


Gratis parkeren

Bij Steinweg Handelsveem Amsterdam zie je met eigen ogen de grote bergen cacaobonen (bulk) in de opslagterminals. Ze zijn klaar voor verwerking in één van de chocoladefabrieken in de regio Amsterdam. Waar komen de bonen vandaan, hoe werkt opslag en verwerking. Je hoort het tijdens de rondleiding op de werkvloer.

Steinweg Handelsveem Amsterdam is een onderdeel van het grotere Steinweg Rotterdam. Het bedrijf bestaat dit jaar 175 jaar. Steinweg Amsterdam begon in 1986 op de Binnenkant in het centrum. Tegenwoordig vind je het bedrijf Sextantweg en Corsicaweg. Steinweg is actief in meer dan vijftig landen. Tijdens Zeehavendagen Amsterdam biedt het bedrijf rondleidingen aan op de terminal aan de Corsicaweg van circa 30 minuten. Tijdens en na de rondgang is er voldoende gelegenheid voor het stellen vragen.

Bestel

Tickets