PROGRAMMA zeehavendagen amsterdam 

 PROGRAMMA 

 zeehavendagen amsterdam 

Energietransitie

De energietransitie is in het Noordzeekanaalgebied vol in gang gezet. De offshore industrie is booming, er worden nieuwe energy start-ups geboren en bestaande havenbedrijven zetten (letterlijk) de knop om. 

 Vattenfall 

Kijkje achter de schermen (12+)

Donderdag 23 juni 2022, 10.00 uur

Vrijdag 24 juni om 14.00 uur

Amsterdamstraat 1, 1976 EE IJmuiden

Vattenfall bouwt windparken voor de kust van IJmuiden. Het bedrijf gaat in de regio ook aan de slag met waterstof. Kom langs in IJmuiden tijdens Zeehavendagen Amsterdam voor een update.


Vattenfall bouwt windparken voor de kust van IJmuiden. Het bedrijf gaat ook aan de slag met waterstof in Velsen-IJmuiden. Waarom doet het bedrijf dit en wat ervoor kijken om dit te realiseren. Dat is het verhaal van Vattenfall tijdens Zeehavendagen Amsterdam. Hun missie is om het binnen één generatie mogelijk te maken fossielvrij te leven.

Vacatures

Een bezoek aan Vattenfall is vooral interessant voor werkzoekenden en algemeen geïnteresseerden. Het bedrijf geeft een presentatie over hun ambities, maar medewerkers vertellen ook waarom werken bij Vattenfall interessant is en welke functies vacant zijn.

Waterstof

Ook zoomt de presentatie in op het in aanbouw zijnde windpark Hollandse Kust Zuid en komt ter sprake wat Vattenfall gaat doen in Velsen op het gebied van waterstof. De presentatie duurt circa een uur.

Waar moet je zijn

Bezoekers zijn welkom in het gebouw waar vandaan het bedrijf het windpark gaat beheren en onderhouden.

Graag vertellen we je ook iets over onze bedrijfscultuur waar we trots op zijn. We staan voor open, actief, positief en veilig, waarbij we ook veel aandacht besteden aan een diverse en inclusieve werkomgeving.

Adres

Deelnemers kunnen bij aankomst aanbellen bij de voordeur. Het adres is nieuw en nog niet overal bekend: Amsterdamstraat 1, 1976 EE IJmuiden.


Ook als je ‘gewoon’ eens een kijkje wilt nemen ben je van harte welkom om onze presentatie bij te wonen. Navigeer naar Harlingenstraat, IJmuiden, ga op de Harlingenstraat de 2e straat rechts.

Bestel

Tickets

 CMF Services 

Rondgang (12+)

Donderdag 23 juni en vrijdag 24 juni 2022

10.30 en 14.00 uur

Central Mudplant Services, Wijkermeerweg 7

1951 AH Velsen-Noord


Gratis parkeren op het terrein

Energietransitie is niet iets van de laatste jaren bij CMF Services in Velsen-Noord. Het bedrijf houdt zich al dertig jaar bezig met het verwerken van boorafval dat vrijkomt bij geothermie, zout- olie- en gasboringen in de Noordzee. Het proces van scheiden en verwerken van bruikbaar afval wordt tijdens een rondleiding bij CMF haarfijn uitgelegd.


Tijdens de rondgang op het terrein van CMF zie je van dichtbij hoe het scheiden van zogeheten oil based mud plaatsvindt. Het boorafval dat bij CMF per schip wordt aangeleverd wordt gescheiden in drie componenten die aan de andere kant van de fabriek worden afgevoerd om elders te worden hergebruikt.

Bestel

Tickets

 Prodock 

Rondleiding (12+)

Vrijdag 24 juni 2022, 09.00 en 10.30 uur

Moezelhavenweg 9, 1043 AM Amsterdam


Gratis parkeren voor de hoofdingang

Prodock is de innovatiehub van de Amsterdamse haven waar ambitieuze ondernemers, zowel groeiend als gevestigd, hun producten, processen en propositie snel en doeltreffend kunnen testen, ontwikkelen en uitrollen.

Maak kennis met Prodock, de jonge ondernemers die er actief zijn en de projecten in hun actuele fase tijdens een informatieve rondleiding door het bedrijfsverzamelgebouw in Amsterdam-Westpoort waar zij zijn gevestigd.


Prodock is een initiatief van Port of Amsterdam en biedt in de eerste plaats industriële werkplaats-, kantoor- en buitenruimte waar ‘plug-and-play’ kan worden gehuurd. Tegelijkertijd biedt het initiatief een community met kansen voor kruisbestuiving en een platform met veel exposure.

Bestel

Tickets

 EuroTank Amsterdam (ETA) 

Rondleidingen (12+)

Vrijdag 24 tot zondag 26 juni 2022

Elk uur tussen 9.00 tot 14.00 uur

Jan van Riebeeckhavenweg 9, 1041 AD Amsterdam


Gratis parkeren op het terrein

Amsterdam heeft de grootste benzinehaven ter wereld en EuroTank Amsterdam (ETA) is één van de oudste brandstof terminals van ons land. Leer wat blenden van brandstoffen inhoudt, luister naar de plannen van ETA op gebied van energietransitie en doe de informatieve rondleiding over de terminal onder leiding van een gids en nog veel meer.


Bezoeker aan ETA worden onthaald voor een rondleiding bij de toegangspoort. Van daaruit gaat de groep onder leiding van een gids met een kleine touring car over de terminal. Onderweg worden onder meer stops gemaakt bij de steigers waar de tankers afmeren om brandstof over te slaan.

Om te beleven hoe de veiligheid op de terminal wordt gewaarborgd, demonstreren leden van het ETA-brandweer team hoe de brandweerslangen tijdens calamiteiten worden gebruikt. Ook wordt het afnemen van brandstofmonsters uitgelegd.


Aangezien bij EuroTank Amsterdam sprake is van een allerlei wildlife, is een specialist op de terminal aanwezig om het publiek over dit onderwerp te vertellen. Speciaal voor Zeehavendagen is op het parkeerterrein voor het publiek dat komt voor een rondleiding een koffie- en ijskar aanwezig.


De rondleiding duurt maximaal 30 minuten. In totaal duurt een bezoek aan ETA circa een uur.

EuroTank Amsterdam onderscheidt zich van de andere terminals in de haven van Amsterdam door de hoge mate van flexibiliteit en opslagvermogen van de op- en overslaglocatie. De terminal aan de Jan van Riebeeckhaven heeft een capaciteit van bijna 1,4 miljoen m3 voor vloeibare bulkproducten verdeeld over 211 tanks. ETA staat bekend om zijn specialisme van complexe blending van verschillende brandstoffen.

Bestel

Tickets